Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Een centrum of een thuisbehandeling in het geval van hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Kan hyperventilatie in een centrum behandeld worden?

Hyperventilatie kan je laten behandelen in een centrum. Zo’n centrum wordt meestal een angstcentrum genoemd. Een centrum tegen hyperventilatie bundelt alle krachten en behandelingen samen. Ook familie en betrokkenen worden ingelicht, wat belangrijk kan zijn voor de hyperventilant. Wanneer iemand chronisch hyperventileert, zal hij/zij namelijk onopgemerkt te snel en/of te diep ademhalen. Hij/zij zal last krijgen van fysieke symptomen, die een gevolg zijn van de verkeerde ademhaling. Aangezien deze verkeerde ademhaling niet zichtbaar is, is het vaak erg moeilijk voor naasten om de aandoening te begrijpen. Hierbij komt nog dat er een psychische oorzaak voor de fysieke symptomen bestaat. Chronische hyperventilatie wordt dus niet veroorzaakt door een lichamelijk probleem. Dat maakt het voor haar slachtoffers niet makkelijk om aan anderen uit te leggen wat zijn/haar problemen nu eigenlijk veroorzaakt en wat zijn/haar probleem inhoudt. Een centrum kan hierin een belangrijke rol spelen.

 

Hyperventilatie overwinnen in een centrum : wat zijn de voordelen?

In een centrum voor hyperventilatie wordt de volledige behandeling overgenomen door het personeel van het centrum. Wanneer je aan hyperventilatie lijdt, moet je dus maar één afspraak maken in het centrum en niet zelf afspraken regelen met de huisarts, met de psycholoog, met de kinesist voor ademhalingsoefeningen,enz. Er staat een hele ploeg voor je klaar en dat kan erg geruststellend werken. Zoals reeds eerder vermeld, neemt het centrum ook de communicatie met je familie voor haar rekening, wat erg handig kan zijn. Wie lijdt aan chronische hyperventilatie stoot niet zelden op onbegrip. Een nadeel kan de kostprijs zijn. In een centrum ga je een volledige of halve dag binnen voor behandeling. Wanneer je werkt, of kinderen hebt, kunnen de halve of hele dagen in een centrum ook voor problemen zorgen. Maar een behandeling binnen een centrum, sluit een bijkomende behandeling niet uit. Je bent dus volledig vrij om te beginnen met een behandeling in een centrum, om vervolgens over te schakelen naar een thuisbehandeling met ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en de juiste medicatie.

 

Hyperventilatie niet aanpakken in een centrum : andere behandelingsmethoden

Een centrum kan een goede manier zijn om hyperventilatie te laten behandelen. Maar wie voor een thuisbehandeling kiest, is niet slechter af. Hyperventilatie is, naast in een centrum, ook prima thuis te behandelen. Allereerst moeten de negatieve emoties, de angstgevoelens, de stress, aangepakt worden. Een psycholoog kan je hierbij helpen. De kans is groot dat je huisarts je angstremmende medicatie zal voorschrijven. Deze medicatie is efficiënt, maar werkt verslavend, kent allerlei nare bijwerkingen en onderdrukt slechts je angstgevoelens. Een combinatie van psychotherapie, waarbij de angstgevoelens aangepakt worden, en een alternatief voor de klassieke angstremmende medicatie is een beter idee. 

 

Andere artikelen
Top van de pagina