Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Een hyperventilatie vereniging

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Een hyperventilatie vereniging : wat is dat?

Een hyperventilatie vereniging is een stichting waar je je als hyperventilant of hulpverlener bij aan kan sluiten. Bij een dergelijke vereniging kan je terecht voor informatie, voorlichting en informatieve brochures. Vaak organiseert een vereniging ook bijeenkomsten en/of contactdagen. Je kan er als hyperventilant lotgenoten vinden en ervaringen uitwisselen. Als hulpverlener kan je er terecht voor meer informatie en nuttige tips omtrent hyperventilatie. Dit kan belangrijk zijn omdat hyperventilatie klachten vaak nog niet goed begrepen en geïnterpreteerd worden. Sommige verenigingen bieden ook een telefonische hulpdienst aan en/of geven een tijdschrift uit over hyperventilatie, nieuwe behandelingsmethoden, nieuwe informatie en dergelijke. Voor het lidmaatschap van een dergelijke vereniging moet je vaak betalen. Deze, meestal kleine, financiële bijdrage wordt gebruikt om de vereniging levend te houden.

 

Een vereniging voor hyperventilatie patiënten

Wanneer je lid wordt van een hyperventilatie vereniging, dan kom je in contact met anderen die, net als jij, aan hyperventilatie lijden. Ze hebben last van dezelfde klachten, stoten ook vaak op onbegrip van hun omgeving, zoeken ook naar de juiste manier om hun hyperventilatie aan te pakken. Het lotgenotencontact dat door een hyperventilatie vereniging georganiseerd wordt kan je helpen tijdens moeilijke momenten. Een hyperventilatie vereniging brengt lotgenoten samen door middel van een forum, contactdagen en informatieve bijeenkomsten. Als je dat wil, dan bestaat er ook vaak de mogelijkheid om telefonisch of via mail in contact te komen met andere hyperventilanten. Een hyperventilatie vereniging biedt ook nuttige informatie voor hulpverleners, zoals artsen en specialisten. Aangezien het nog vaak voorkomt dat hyperventilatie klachten fout geïnterpreteerd worden, kan zo’n vereniging erg nuttig zijn voor hulpverleners.

 

Lid worden van een hyperventilatie vereniging als onderdeel van de behandeling

Een vereniging voor hyperventilatie zal je geen behandeling tegen hyperventilatie bieden, maar zo’n vereniging kan wel een grote steun betekenen. De kans is groot dat je bent beginnen hyperventileren omdat je bijvoorbeeld angstig bent, gestresseerd, of omdat je een bepaalde gebeurtenis niet op de juiste manier verwerkt hebt. Hyperventilatie kent dus meestal een psychische en geen lichamelijke oorzaak. Deze oorzaak moet grondig onderzocht worden en vervolgens aangepakt. Een psychotherapeut kan je helpen bij je zoektocht naar de oorzaak van je hyperventileren. Via een vereniging kan je ook info verkrijgen omtrent verschillende behandelingsmethoden, zoals ademhalingsoefeningen, relaxatietherapie, yoga en het aanpakken van de negatieve gevoelens, zoals stress en angst. Om van hyperventilatie verlost te geraken, moet je dus allereerst de oorzaak van het hyperventileren vinden en aanpakken. Tijdens de behandeling kan een hyperventilatie vereniging je steun en info bieden.

 

Andere artikelen
Top van de pagina