Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Wat is het hyperventilatiesyndroom?

Het hyperventilatiesyndroom is een aandoening die er voor zorgt dat iemand regelmatig hyperventileert. De hyperventilatie neemt met andere woorden een chronische vorm aan. Het syndroom treedt op als er te snel en/of te diep wordt ademgehaald. Het hyperventilatiesyndroom wordt in verband gebracht met zowel psychologische als somatische/lichamelijke symptomen. Normaalgezien zorgt hyperventilatie er voor dat we sneller gaan ademhalen. Dit kan echter leiden tot andere fysieke veranderingen in ons lichaam, zoals de toename van de PH-waarde van het bloed en de afname van koolzuurgas in ons lichaam. Hyperventilatiesyndroom staat ook bekend onder de naam psychogene dyspnoe. Er bestaat een duidelijke link tussen paniekstoornissen enerzijds en het hyperventilatiesyndroom anderzijds.

Het hyperventilatiesyndroom kan verschillende effecten hebben op ons lichaam. Er zijn ademhalingssymptomen zoals een gespannen gevoel in de borst, een snelle ademhaling en kortademigheid. Er zijn ook andere symptomen waaronder tintelingen, stijve spieren, zweten en een slap gevoel. Maar ook duizeligheid, een wazig zicht, misselijkheid, angst, een snelle hartslag en tinnitus kunnen tot de mogelijke symptomen van het hyperventilatiesyndroom horen. Veel van deze symptomen kunnen echter ook wijzen op andere medische problemen. Vandaar dat er vaak verschillende tests worden uitgevoerd vooraleer er een diagnose wordt gesteld.

 

Waardoor wordt het hyperventilatiesyndroom veroorzaakt?

Eén van de meest voorkomende oorzaken van het hyperventilatiesyndroom is angst, vaak gerelateerd aan stress. Sommige mensen zijn van nature uit sneller gestresseerd en voelen zich sneller dan anderen onrustig en angstig. Vaak vernoemde oorzaken van angst en/of stress zijn het werk, de relatie, financiële moeilijkheden en gezondheidsproblemen. Mensen kunnen op verschillende manieren reageren op stress. In het geval van het hyperventilatiesyndroom verergert stress de symptomen, terwijl de ontwikkeling van de symptomen op hun beurt angst en stress creëren. Zo ontstaat een vicieuze cirkel. 

 

De behandeling van het hyperventilatiesyndroom

Het hyperventilatiesyndroom is een ingewikkelde aandoening en er bestaat geen magische behandeling. Deze aandoening treft haar slachtoffers op verschillende manieren en de patiënten moeten dus een individuele begeleiding krijgen. Ze moeten proberen hun eigen symptomen te leren herkennen en onder controle te leren krijgen, met behulp van een arts of therapeut. Ten eerste moet er geprobeerd worden de hyperventilatie te leren controleren. Ten tweede moet de reactie op mogelijke stress - en/of angstsituaties begrepen worden. Ademhalingsoefeningen kunnen zeer nuttig zijn bij het leren controleren van de ademhaling en op die manier hyperventilatie proberen te vermijden. U kan deze ademhalingsoefeningen leren bij een fysiotherapeut. Het vinden van manieren die de patiënt helpen omgaan met stress kan helpen bij het voorkomen van de symptomen. Er zijn verschillende strategieën.

Het contacteren van een psycholoog of therapeut kan nuttig zijn. Hij/zij kan helpen op de zoektocht naar effectieve manieren voor het omgaan met stresserende scenario's. Het kan ook helpen te praten met vrienden of familieleden en hen om hulp te vragen. Relaxatietechnieken kunnen ook effectief zijn. Dit kunnen ademhalingsoefeningen zijn, maar ook yoga of massage therapie.

Het hyperventilatiesyndroom wordt meestal vastgesteld na het onderzoeken van de symptomen en na het afnemen van verschillende tests, waaronder een elektrocardiogram en bloedtests. De testresultaten kunnen andere aandoeningen uitsluiten alvorens het hyperventilatiesyndroom wordt gediagnosticeerd.