Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

De kenmerken van hyperventilatie

De kenmerken van hyperventilatie zijn de te snelle en/of te diepe ademhaling en het koolzuurgastekort dat hierdoor wordt veroorzaakt. Door dit koolzuurgastekort worden de typische symptomen van hyperventilatie veroorzaakt. Hyperventilatie betekent ‘te veel ademen’ en dat is precies wat haar slachtoffers doen. Vaak is hyperventilatie een reactie op angst, stress of paniek. Het slachtoffer van hyperventilatie begint sneller te ademen en ademt hierdoor meer zuurstof in en meer koolzuurgas uit. De opname van meer zuurstof veroorzaakt geen noemenswaardige problemen, buiten misschien een licht gevoel in het hoofd, maar het verlies van te veel koolzuurgas heeft wel vervelende gevolgen.

Het uitademen van te veel koolzuurgas heeft een daling van de koolzuurgaswaarden in het bloed als gevolg. Dit veroorzaakt een stijging van de PH waarde van het bloed, het bloed wordt meer alkalisch. Koolzuurgas fungeert als een natuurlijke spierontspanner en reguleert onze ademhaling. Een tekort aan koolzuurgas veroorzaakt het samentrekken van onze spieren en het vernauwen van onze aders. Een vermindering van de zuurstoftoevoer naar de hersenen, naar andere organen en weefsels is hiervan een gevolg. Enkele van de vaakst vermelde symptomen van hyperventilatie zijn : pijnlijke spieren, misselijkheid, duizeligheid, hartkloppingen, pijn in de borst, tintelingen rond de mond en in de handen en voeten, trillen en, als gevolg van deze symptomen, angst. 

 

De kenmerken van acute hyperventilatie

De kenmerken van acute hyperventilatie zijn de duidelijk waarneembare, versnelde ademhaling van het slachtoffer en de symptomen van hyperventilatie als gevolg van het CO2 tekort. Acute hyperventilatie treedt meestal op als een reactie op een zware emotionele gebeurtenis, een schokkende situatie, zoals bijvoorbeeld een auto ongeluk of het vernemen van het plots overlijden van een dierbare. Het is in feite een normale, menselijke reactie op ‘gevaar’. Wij hebben allemaal een vecht – of vluchtreactie die het ons mogelijk maakt, om, wanneer er gevaar dreigt letterlijk te vechten of te vluchten. Dit wordt bewerkstelligd door het versnellen van de ademhaling om het lichaam te voorzien van extra zuurstof.

Acute hyperventilatie is niet gevaarlijk. Wanneer iemand een hyperventilatie aanval krijgt, dan kan deze persoon ademhalen in een papieren zakje of, mocht er geen papieren zakje voorhanden zijn, de handen komvormig om de neus en de mond vouwen. Op die manier zal de ademhaling moedwillig vertraagd worden en zal, tegelijkertijd, het tekort aan koolzuurgas aangevuld worden. Het slachtoffer moet proberen zo kalm mogelijk te blijven en de controle proberen herwinnen over zijn/haar ademhaling.

 

De kenmerken van chronische hyperventilatie

De kenmerken van chronische hyperventilatie zijn het nauwelijks merkbare over ademen van het slachtoffer en de symptomen van hyperventilatie, als gevolg van het koolzuurgastekort, die vaak verkeerd geïnterpreteerd worden door zowel het slachtoffer als door de artsen. De slachtoffers van chronische hyperventilatie zijn zich vaak niet bewust van hun chronisch over ademen. Ze worden echter wel de symptomen van hyperventilatie gewaar en dit creëert vaak angstgevoelens.

Slachtoffer van chronische hyperventilatie, oftewel het hyperventilatie syndroom, smokkelen vaak extra adem binnen door vaak te geeuwen en/of te zuchten. Wanneer er een vermoeden bestaat dat het over chronische hyperventilatie gaat, dan kan de aandoening vastgesteld worden aan de hand van een bloedgas test. Deze zal het tekort aan CO2 kunnen vaststellen. Wanneer dit gebeurt en wanneer uitgelegd wordt aan de patiënt dat de verontrustende symptomen enkel en alleen een gevolg zijn van hun te snelle en/of te diepe ademhaling, dan zal in veel gevallen de toestand al erg verbeteren, aangezien de angst, veroorzaakt door de symptomen, wordt weggenomen.

Een verdere behandeling van chronische hyperventilatie bestaat vaak uit een combinatie van ademhalingsoefeningen, yoga, ontspanningsoefeningen en psychotherapie. Dit alles om de persoon in staat te stellen om te leren omgaan met stress en/of angst, de ademhaling te reguleren, weer ‘juist’ te leren ademen en de verborgen reden van hun chronisch hyperventileren te ontdekken. Wanneer u een aantal kenmerken van chronische hyperventilatie herkent, contacteer dan uw arts of therapeut.