Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

De psychische oorzaak van hyperventilatie

Vaak ligt een psychische oorzaak, zoals bijvoorbeeld angst, aan de basis van hyperventilatie.

Hyperventilatie ontstaat wanneer men sneller en dieper gaat ademhalen dan normaal. 

De mogelijke oorzaken van hyperventilatie zijn vaak stress, angst of paniek, maar kunnen ook te maken hebben met intensief sporten, medicatie of bepaalde ziektes. Een te snelle ademhaling kan ook duiden op een medische afwijking zoals astma, maar ook andere, minder voorkomende ziektes kunnen hyperventilatie veroorzaken. 

De behandeling van hyperventilatie moet afgestemd worden op de oorzaak van het probleem. Een arts of therapeut moet gecontacteerd worden wanneer iemand regelmatig te maken krijgt met aanvallen van hyperventilatie. Hij/zij kan de ware oorzaak van hyperventilatie achterhalen en zo de juiste behandeling voorschrijven. 

Een verkeerde ademhaling kan hyperventilatie uitlokken. 

Bij een normale ademhaling wordt er zuurstof ingeademd en koolzuurgas uitgeademd. 

Wanneer iemand hyperventileert dalen de koolzuurgaswaarden in het bloed. 

Dit lokt de typische symptomen van hyperventilatie uit. Het vaakst zijn stress of angst de oorzaak van hyperventilatie. Werkstress of een stresserende thuissituatie kunnen zorgen voor een gevoel van nervositeit. Dit kan leiden tot symptomen  zoals snel ademen, gevolgd door hartkloppingen, een licht gevoel in het hoofd, duizeligheid en verwardheid. 

Hyperventilatie kan ook veroorzaakt worden door angst voor iets of iemand zoals bijvoorbeeld grote hoogtes, een mensenmenigte of bepaalde dieren. 

Deze angst kan zorgen voor paniekaanvallen en een versnelde ademhaling. Dit kan resulteren in hyperventilatie.

 

Hyperventilatie kan ook een fysische oorzaak kennen

Fysieke activiteit of omgevingsfactoren kunnen ook een oorzaak vormen voor hyperventilatie. Het vertoeven op grote hoogtes, zoals bij bergbeklimmen of wandelen bijvoorbeeld, veroorzaakt vaak een snellere ademhaling. Intensief sporten kan hartkloppingen en kortademigheid veroorzaken. Dit kan, als de sportbeoefenaar echt tot het uiterste gaat, tot hyperventilatie leiden. Bepaalde ziekten kunnen ook de oorzaak vormen voor hyperventilatie. Een voorbeeld hiervan is astma. Maar ook gevaarlijkere medische aandoeningen, zoals een bloedklonter die in de longen terechtkomt, kunnen ademhalingsproblemen zoals hyperventilatie veroorzaken. Andere fysieke problemen zoals een hartafwijking, een longontsteking, een nier – en/of leverziekte, maar ook chronische vermoeidheid kunnen hyperventilatie uitlokken.

Bepaalde drugs en medicatie kennen een versnelde ademhaling als bijwerking. 

Zo kan een overdosis aspirine zorgen voor een versnelde hartslag en hyperventilatie. Medicamenten op voorschrift, zoals bijvoorbeeld astma medicatie, kunnen door een arts aangepast worden om bijwerkingen zoals hartkloppingen en een versnelde ademhaling te voorkomen. Hyperventilatie wordt ook gezien bij een overdosis amfetamine of cocaïne. 

 

Het behandelen van de oorzaak van hyperventilatie

Genezing begint bij het zoeken naar en behandelen van de oorzaak van hyperventilatie.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor deze oorzaken gaande van zelfmedicatie tot medische hulp. Het aanleren van de juiste ademhalingsoefeningen en relaxatietechnieken kan een positief effect hebben wanneer stress of angst aan de basis ligt van de te snelle ademhaling. Regelmatig "rustig" sporten vermindert stress en het risico op een hyperventilatie aanval. Bètablokkers kunnen helpen de ademhaling weer onder controle te krijgen daar waar zelfmedicatie faalt. Wanneer een ernstige oorzaak aan de basis ligt van hyperventilatie is een behandeling bij een arts of therapeut raadzaam.