Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

De symptomen van acute en chronische hyperventilatie

De symptomen van hyperventilatie worden vaak genegeerd, verkeerd geïnterpreteerd en afgedaan als ‘gewoon angst’. De meeste mensen herkennen meteen een aanval van acute hyperventilatie. Acute hyperventilatie is een normale reactie van het lichaam op een angstsituatie of een ingrijpende gebeurtenis. Daarentegen wordt chronische hyperventilatie, een toestand van ‘verborgen’ hyperventilatie, zelden meteen herkend. De symptomen van acute hyperventilatie verschillen van de symptomen van chronische hyperventilatie, ook wel hyperventilatiesyndroom genoemd.

Bij een acute aanval van hyperventilatie valt de schijnbaar niet te controleren, versnelde ademhaling erg op. Bij acute hyperventilatie is er ook steeds een duidelijk verband met angst en/of paniek. Acute hyperventilatie is een normale reactie van een individu op angst : de zogenaamde vecht – of vluchtreactie. Bij chronische hyperventilatie valt het sneller ademhalen echter niet op. Slachtoffers van chronische hyperventilatie geeuwen en/of zuchten vaak, maar hebben een nauwelijks zichtbaar versneld ademhalingsritme. Omwille van deze quasi onzichtbare symptomen lopen patiënten met chronische hyperventilatie vaak lang rond vooraleer de juiste diagnose wordt gesteld. Wanneer we constant ' over ademen' dan verliest ons lichaam te veel van het broodnodige CO2. Dit verandert de PH-waarden van ons bloed en heeft allerlei nare fysieke gevolgen. Wanneer deze verandering optreedt als gevolg van hyperventilatie dan heet dit fenomeen respiratoire alkalose. Dit is het biochemisch onevenwicht dat verschillende van de symptomen van hyperventilatie veroorzaakt. 

 

De symptomen van hyperventilatie

Vaak vernoemde symptomen van chronische hyperventilatie zijn : 

* duizeligheid, verstrooidheid, onverklaarbare vermoeidheid en een algemeen slap gevoel. Dit zijn de gewoonlijke symptomen veroorzaakt door de te lage koolzuurgaswaarden in het bloed. 

* gevoelloosheid en/of tintelingen, vooral in de handen en rond de mond.

* hypersensitiviteit veroorzaakt door het biochemisch onevenwicht.

* pijn in de borst.

* vaak geeuwen en/of zuchten.

* een verstikkend gevoel, het gevoel van niet genoeg zuurstof, niet genoeg lucht binnen te krijgen.

* snel vermoeid zijn. Het ademen bij een fysieke activiteit verloopt moeizaam en doet pijn. De armen en benen voelen loodzwaar aan. 

* Abdominale pijn veroorzaakt door het letterlijk ‘inslikken’ van te veel lucht.

* Een constant angstgevoel. Dit kan leiden tot acute aanvallen van hyperventilatie.

 

Wat te doen tegen de symptomen van hyperventilatie

Er bestaat wel degelijk een behandeling tegen chronische hyperventilatie die de oorzaak aanpakt en de symptomen drastisch kan verminderen.

Medische studies tonen aan dat ongeveer 10 % van de ‘gezonde’ bevolking lijdt aan chronische hyperventilatie. Mensen met astma en COPD zijn ook vaak chronische hyperventilatielijders. Veel patiënten krijgen te horen van hun arts dat er niets aan de hand is, dat er niets is om bang van te zijn. Maar de symptomen alleen al zijn beangstigend, daarbij komt nog dat hyperventilatie vaak een gevolg is van angst en/of paniek.

Chronische en acute hyperventilatie zijn niet levensbedreigend, maar kennen wel heel onaangename gevolgen en er kan iets aan gedaan worden. Wanneer u één of meerdere symptomen uit bovenstaande lijst herkent, twijfel dan niet om contact op te nemen met uw arts of therapeut. De behandeling is relatief eenvoudig. Door het aannemen van een andere, correctere manier van ademhalen, door het leren van ademhalingstechnieken en oefeningen en door op een andere manier te leren omgaan met angst en/of stress kunnen de symptomen van hyperventilatie drastisch verminderd worden.