Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hyperventilatie : wat is dat?

Iedereen heeft er al wel eens over gehoord, maar wat is dat nu eigenlijk : hyperventilatie?

Hyperventilatie is het te snel en/of te diep ademhalen, meer dan nodig is voor ons lichaam, met als resultaat een verlaging van de koolzuurgaswaarden in het bloed tot onder het normale, aanvaardbare niveau. Omwille van die te lage koolzuurgaswaarden kunnen er verschillende nare symptomen optreden zoals gevoelloosheid of tintelingen in de handen, de voeten en/of lippen, duizeligheid, hoofdpijn, een licht gevoel in het hoofd, pijn in de borst, spierkrampen en soms zelfs flauwvallen. Deze symptomen zijn even uiteenlopend als vervelend en kunnen leiden tot allerlei dagdagelijkse problemen voor de slachtoffers van hyperventilatie.

 

Chronische hyperventilatie : wat is dat?

We weten nu wat hyperventilatie is, maar chronische hyperventilatie : wat is dat?

Wanneer we vaak en/of gedurende een lange periode hyperventileren, dan zal ons zenuwstelsel gewend geraken aan de lagere koolzuurgaswaarden en zich hier aan aanpassen. Beetje bij beetje zal het de te lage koolzuurgaswaarden aanvaarden als de te behouden, normale waarden en als dit het geval is, dan spreken we van chronische hyperventilatie, ook wel hyperventilatiesyndroom genoemd. Een slachtoffer van chronische hyperventilatie zal constant een ongemakkelijk gevoel hebben en normaalgezien verschillende symptomen vertonen.

Deze symptomen kunnen redelijk beangstigend zijn en op hun beurt de hyperventilatie versterken. De eigenlijke oorzaak van acute hyperventilatie, zoals angst of zware emotionele stress, kan opgelost zijn, maar het zenuwstelsel heeft zich reeds aangepast aan de lagere koolzuurgaswaarden en wil deze behouden. Slachtoffers van chronische hyperventilatie ademen constant, vaak onzichtbaar, te snel en ademen extra lucht in en extra koolzuurgas uit, door middel van vaak geeuwen en/of zuchten. Wanneer iemand vreest te leiden aan chronische hyperventilatie of wanneer hij/zij één of meerdere van bovenvermelde symptomen vertoond, dan is het aangewezen een arts te contacteren. Deze kan constateren of het wel degelijk gaat om chronische hyperventilatie en andere, eventueel ernstige medische aandoeningen uitsluiten.

 

Acute hyperventilatie : wat is dat?

Chronische hyperventilatie is het constant, bijna onzichtbaar hyperventileren, maar acute hyperventilatie : wat is dat? Acute hyperventilatie is een normale reactie van ons lichaam op angst, paniek en/of zware emotionele stress. Het is een gevolg van de vecht –of vluchtreactie, een normale reactie van de mens op gevaar. We gaan sneller ademhalen om ons lichaam van meer zuurstof te voorzien en op die manier klaar te stomen voor het vechten, of voor het vluchten.

Acute hyperventilatie is niet ernstig en kent geen blijvende gevolgen, zoals bij chronische hyperventilatie wel het geval is. Omwille van de daling van de koolzuurgaswaarden door het te veel uitademen van C02 kan acute hyperventilatie wel de vervelende symptomen veroorzaken, maar deze zijn van voorbijgaande aard. Tijdens een aanval van acute hyperventilatie kan het helpen in een papieren zakje te blazen om op die manier het verlies aan te veel C02 tegen te gaan en de hyperventilatie te doen stoppen. Als er geen papieren zakje voor handen is , dan kan men evengoed de handen komvormig om de neus en de mond houden en op die manier rustig ademhalen.

Als omstaander kan u een slachtoffer van hyperventilatie helpen en proberen hem/haar te kalmeren, zeker nu u het antwoord kent op de vraag : acute hyperventilatie, wat is dat?