Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hyperventileren: acuut of chronisch?

Hyperventileren kent men best van een acute aanval, maar er bestaat ook chronische hyperventilatie. De acute aanval kennen de meeste mensen wel, ook al komt chronische hyperventilatie meer voor.

Een acute aanval van hyperventilatie is gekenmerkt door tekenen die heel hevig en beangstigend zijn. Men krijgt een drukkend gevoel op de borst, hartkloppingen en het lijkt alsof men aan het stikken is. Deze tekenen gelijken zeer sterk op een hartaanval, zodat er bij een acute aanval doorgaans paniek ontstaat. Nochtans is deze aanval op zich totaal ongevaarlijk.

Iemand met chronische hyperventilatie is constant aan het hyperventileren. Daarom zou de term constante hyperventilatie eigenlijk beter zijn. Chronisch betekent in deze context namelijk niet dat de patiënt niet van de hyperventilatie kan verlost geraken.

De symptomen die met chronische hyperventilatie gepaard gaan zijn gelijkaardig als deze van een acute aanval, maar ze zijn veel minder hevig. 

 

Chronische hyperventilatie vaststellen is vaak een probleem

Chronische hyperventilatie vaststellen kan soms maanden en zelfs jaren lang duren. Hiervoor is maar één reden, en dat is dat de symptomen niet zo hevig aanwezig zijn. Enerzijds kan dit als een voordeel beschouwd worden, maar anderzijds is dit nadelig omdat het voor een arts niet evident is om aan hyperventilatie te denken als hij je klachten hoort.

Stel dat je bij een arts komt omdat je vaak het gevoel hebt dat je duizelig bent. De arts zal niet meteen aan hyperventilatie denken, maar hij zal je eerder naar een neuroloog sturen die onderzoekt of je misschien epilepsie hebt. Hier kom je van een kale reis terug, want je hebt helemaal geen epilepsie en dus kan je door de neuroloog niet behandeld worden.

Niet zelden gaat de omgeving (en ook soms de arts) beginnen denken dat je jezelf iets aan het inbeelden bent. Het gebeurt zelfs regelmatig dat patiënten zo lang van de ene naar de andere arts gaan zonder resultaat dat deze aan zichzelf beginnen te twijfelen. 

 

Chronisch hyperventileren behandelen

Medicatie om chronisch hyperventileren te behandelen bestaat er niet. Soms schrijft men antidepressiva of kalmeringsmiddelen voor. Deze middelen zijn ten eerste niet zonder bijwerkingen en deze stoppen met werken als men stopt met het middel te nemen.

Een blijvende oplossing vind je in bach bloesem. Dit zijn vloeibare extracten van planten die negatieve emoties (die vaak de onderliggende reden van hyperventilatie zijn) ombuigen naar hun positieve pool. Op die manier is de werking van bachbloesems een blijvende oplossing tegen het probleem van je hyperventilatie.