Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Verschillende oorzaken waarom iemand gaat hyperventileren

De oorzaken van hyperventileren rubriceert men meestal in twee categorieën. Men heeft het dan over psychische en niet-psychische oorzaken. Toch kan men er vrij zeker van zijn dat er naast deze twee groepen van oorzaken nog een aantal zaken zijn die een aanval van hyperventilatie kunnen uitlokken.

Bij hyperventilatie ademt de patiënt op een verkeerde manier. Dat houdt in dat men sneller en/of dieper ademt dan nodig. Het lichaam regelt deze ademhaling automatisch. Zo merkt men dat men bij een inspanning dieper ademt en dat het hart sneller klopt. Dat regelt het lichaam zo omdat de spieren en organen meer zuurstof nodig hebben door de inspanning. Dit zal dus geen hyperventilatie uitlokken. Als men in rust hetzelfde gaat doen, dan ervaart het lichaam dat er teveel aanvoer is van zuurstof. Dan kan men wel beginnen hyperventileren omdat het evenwicht tussen zuurstof en koolzuurgas in het bloed uit evenwicht geraakt. Hierdoor verhoogt de zuurgraad van het bloed. Om dit evenwicht te herstellen is het voldoende dat men op een rustige manier begint te ademen. 

 

Hyperventileren: niet-psychische oorzaken

Andere oorzaken dan psychische oorzaken van hyperventileren zijn meestal aandoeningen zoals astma,  longontsteking, bloedarmoede, hartklachten en suikerziekte. Ook bepaalde nierziektes, leverziektes en virusinfecties in het algemeen kunnen hyperventilatie uitlokken. De ziekte van Pfeiffer kan ook hyperventilatie met zich meebrengen. Deze ziekte is in de volksmond beter gekend als “klierkoorts” of “kissing disease”. 

Buiten deze ziektes kan het ook gebeuren dat hoge koorts, hevige pijn of langdurig spreken er toe leiden dat iemand gaat hyperventileren. Het zich bevinden op hoge hoogtes kan omwille van de gebrekkige hoeveelheid zuurstof er ook voor zorgen dat men gaat  hyperventileren.

 

Hyperventileren: de psychische oorzaken

Hyperventileren wordt meestal veroorzaakt door psychische oorzaken. Het gebeurt vaak dat iemand die begint te hyperventileren, reeds een lange tijd bloot stond aan stress of negatieve emoties. Negatieve emoties betekenen emoties zoals angst, frustratie, woede, ontgoochelingen, verdriet,… Ook een depressie kan een reden zijn waardoor iemand begint te hyperventileren

 

Hyperventileren: nog andere oorzaken

Er zijn niet alleen psychische en niet-psychische oorzaken die tot hyperventileren kunnen leiden, maar heel wat dagelijkse handelingen kunnen er ook voor zorgen dat men gaat hyperventileren.

Rokers die de rook inhaleren maken meer kans op hyperventilatie, aangezien zij door het inhalerend roken fout aan het ademen zijn. Verder zijn stoffen zoals cafeïne, alcohol, aspirine, nicotine en amfetamines zaken om hyperventilatie uit te lokken, zeker als deze in grote hoeveelheid gebruikt worden.