Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hyperventileren: de symptomen van een acute aanval

Bij hyperventileren zijn de symptomen bij een acute aanval gelijkaardig aan die van chronische hyperventilatie, maar bij een acute aanval komen de symptomen veel heviger voor en duren ze minder lang.

Hyperventilatie houdt in dat men zodanig ademt dat de balans tussen zuurstof en koolzuurgas in het bloed uit evenwicht geraakt. Foutief ademen ontstaat doorgaans door negatieve en/of onverwerkte emoties. Hierdoor kan het gebeuren dat men te snel en/of te diep begint te ademen in functie van wat het lichaam nodig heeft. Snel en diep ademen na een fysieke inspanning is normaal en dan is er geen sprake van hyperventilatie, maar als men dit doet in rusttoestand dan kan er een acute aanval van hyperventilatie ontstaan.

De symptomen die met zo’n aanval gepaard gaan zorgen vaak voor paniek. Het gaat om bangelijke zaken die heel nauw verwant zijn aan een hartaanval. Zo heeft men het gevoel dat men aan het stikken is. Er ontstaat ook een grote druk op de borst. Sommige mensen omschrijven het dat het lijkt alsof er een olifant op je borst komt staan. Men heeft hartkloppingen en men wordt duizelig. Flauw vallen is er meestal niet bij, al kan het wel voorkomen. Naast deze symptomen die zeer sterk aanwezig zijn en heel goed lijken op de symptomen van een hartaanval, heeft iemand met een acute aanval van hyperventilatie ook een klam gevoel en een droge mond. Tintelingen in armen, benen en aangezicht komen ook frequent voor. 

Ook al lijken de symptomen zeer ernstig, ze zijn ongevaarlijk. Dat houdt natuurlijk niet in dat een acute aanval van hyperventilatie zeer vervelend is. Gelukkig is een doorsnee aanval na een tiental minuutjes voorbij. Voor de patiënt zelf, is er na de aanval wel nog enige verwerking: men voelt zich doodmoe, er zijn buikkrampen en vaak heeft men diarree en een grieperig gevoel. 

 

Chronisch hyperventileren: dezelfde symptomen maar minder hevig.

Mensen die chronisch hyperventileren hebben constant last van de symptomen van hyperventilatie. Gelukkig komen deze symptomen veel minder hevig voor. Al doet de naam “chronisch” vermoeden dat het om een blijvende kwaal gaat, toch is chronische hyperventilatie te genezen. Constante hyperventilatie zou een betere omschrijving zijn, omdat de symptomen constant aanwezig zijn.

Door het feit dat de symptomen niet expliciet aanwezig zijn, kan het een hele poos duren vooraleer de diagnose chronische hyperventilatie gesteld kan worden. Iemand die een arts opzoekt met klachten rond hoofdpijn, zal eerder behandeld worden tegen migraine. Toch biedt deze behandeling geen resultaat, aangezien het hier om iets anders gaat. Een drukkende pijn in de borststreek doet een patiënt al gauw bij een cardioloog terecht komen, die ook niet verder kan helpen aangezien deze geen hartkwaal zal kunnen vaststellen. Zo gaat het met alle symptomen van chronisch hyperventileren, wat er voor zorgt dat een patiënt soms maanden of jaren lang op zoek is naar wat er met hem/haar aan de hand is. Dat zoiets frustrerend is hoeft geen uitleg.