Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hyperventileren: beter genezen dan voorkomen

Bij hyperventileren gaat de stelling dat voorkomen beter is dan genezen niet op. Het is beter dat men hyperventilatie geneest, op die manier moet een aanval niet meer voorkomen worden.

Al is het woord genezen hier niet direct op zijn plaats. Aangezien hyperventilatie niet als een ziekte of aandoening beschouwd wordt, mag men ook niet spreken over genezen. Hyperventilatie is meer een teken van ons lichaam dat we verkeerd aan het ademen zijn. Toch is het goed om er voor te zorgen dat hyperventilatie verdwijnt. 

Een aanval van hyperventilatie is een beangstigende zaak. Iemand die dit meemaakt, staat er niet om te springen om dit nog eens te beleven. Met andere woorden, een aanval van hyperventilatie zorgt zonder meer voor een vorm van angst bij wie het meemaakte. En net die vorm van angst kan aanleiding zijn om een nieuwe aanval uit te lokken. Het hoeft dus geen betoog, dat men maar beter de oorzaak van de hyperventilatie oplost in plaats van een aanval te proberen voorkomen.

 

Hoe kan je hyperventileren voorkomen?

Ook al probeert men de echte oorzaak van hyperventileren aan te pakken, toch kunnen aanvallen nog opduiken en dan zijn er mogelijkheden om die te voorkomen.

Een aanval van hyperventilatie afblokken kan op meerdere manieren:

1. Concentreer je op iets anders. Je bent met iets bezig, je voelt dat je ademhaling in de knoop geraakt, ga dan onmiddellijk iets anders doen. Dit kan heel eenvoudig zijn zoals een liedje beginnen zingen, een versje opzeggen, enkele spullen aan de kant leggen. Zorg er voor dat wat je doet compleet verschillend is met datgene waar je mee bezig was.

2. Ademhalingsoefeningen doen. Om hyperventilatie te voorkomen, is het goed om te ademen op een goede manier: via de buik en de neus. Mensen die vaak hyperventileren, ademen meestal via de borst. Daarom is het goed om af en toe eens te gaan liggen, de handen op de buik te leggen en bewust via de buik te ademen. Op die manier leer je al gauw om juist te ademen. 

3. Informatie. Zorg er voor dat je zoveel mogelijk weet over hyperventileren. Zo zal je ontdekken dat hyperventilatie op zich niet schadelijk of gevaarlijk is. Dat zal je dan weer helpen om op een rustige manier met een aanval van hyperventilatie om te gaan. 

 

Bestaan er pillen om hyperventileren te voorkomen?

Het antwoord op de vraag of je hyperventileren met pillen kan voorkomen is kort: neen. Helaas wordt er toch soms medicatie gegeven. Men moet er zich van bewust zijn dat medicatie die voorgeschreven wordt:

- niet zonder bijwerkingen is,

- verslavend kan zijn,

- slechts tijdelijk werkt, aangezien de hyperventilatie opnieuw opduikt als men de medicatie stopt. 

 

Daarentegen is er bach bloesem die wel efficiënt werken voor mensen met hyperventilatie. Bach bloesem mix 84 heeft de volgende eigenschappen:

- geen bijwerkingen, net zoals alle andere bachbloesems trouwens.

- totaal niet verslavend,

- het werkt definitief aangezien bachbloesems de negatieve emoties niet onderdrukken maar ombuigen naar een positieve kant.