Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Wat hyperventileren is, hangt met de ademhaling samen

Hyperventileren heeft zoveel met ademhaling te maken, dat het goed is om te weten wat die ademhaling precies inhoudt. De ademhaling bestaat uit twee delen: inademen en uitademen. Tijdens het inademen nemen we zuurstof op. Deze zuurstof komt in onze longen terecht. Hier wordt de zuurstof opgenomen door het bloed. Het hart pompt ons bloed doorheen ons ganse lichaam en daarom gaat de zuurstof mee met het hart. Op die manier komt de zuurstof terecht op de plaatsen waar het nodig is: bij spieren en organen. 

Als we een fysieke inspanning leveren, dan hebben deze meer zuurstof nodig. Het gevolg is dat we vlugger beginnen ademen en dat ons hart vlugger begint te kloppen. Het vlugger ademen doen we om meer zuurstof binnen te halen, het hart klopt vlugger om het transport sneller te laten verlopen. 

Op het moment dat zuurstof wordt afgegeven aan spieren en organen, geven deze de overschot af van de zuurstof die zij eerder gebruikt hebben. Die overschot luistert naar de naam koolzuurgas. Men kan het vergelijken met de melkboer die langs komt. Hij levert vers materiaal, en neemt de oude flessen terug mee. Koolzuurgas verdwijnt uit ons lichaam door het uitademen. 

Deze ademhaling kan op zijn minst een vernuftig systeem genoemd worden. Temeer omdat alles automatisch geregeld wordt. Op die manier zorgt het lichaam er zelf voor dat de balans tussen de aanwezigheid van zuurstof en koolzuurgas steeds in evenwicht is.

 

Wat is hyperventileren dan?

Het is fantastisch dat het lichaam de ganse ademhaling organiseert, maar als er in die organisatie iets fout loopt ontstaat er iets wat men hyperventileren noemt. Hyperventilatie ontstaat omdat men onnodig te snel en/of te diep begint te ademen. Het kan nogal dom lijken om verkeerd te beginnen ademen, maar uiteraard heeft een verkeerde manier van ademen zo zijn oorzaken. Niemand gaat vrijwillig verkeerd ademen natuurlijk. Negatieve emoties en stress liggen doorgaans aan de basis van een aanval van hyperventilatie. Met negatieve emoties bedoelt men angsten, ontgoochelingen, woede, verdriet, frustraties. Ook onverwerkte emoties kunnen een aanval van hyperventilatie uitlokken. 

Dat mensen in een toestand van stress of emotioneel zijn verkeerd gaan ademen, kan je best aan jezelf merken als je bijvoorbeeld haastig bent en je kan niet vorderen (in een file bijvoorbeeld, in een drukte,…)

 

Wat is de mogelijkheid om de oorzaak van hyperventileren aan te pakken?

Uiteraard zal iemand die last heeft van hyperventileren willen weten wat er te doen is tegen de oorzaken. Antidepressiva of kalmeringsmiddelen onderdrukken de negatieve emoties, maar lossen deze niet op. Om die reden kunnen deze medicijnen wel helpen, maar die hulp is maar tijdelijk. Stopt men met de medicijnen, dan duiken de aanvallen opnieuw op.

Bach bloesem daarentegen zorgt ervoor dat negatieve emoties omgebogen worden naar een positieve kant. Op die manier hebben zij blijvend resultaat in de behandeling van hyperventilatie. Vooral bach bloesem mix 84 is reeds heel efficiënt gebleken in de behandeling van hyperventilatie.