Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hyperventilatie gaat vaak samen met angst, stress en darmklachten. Angst en stress zijn de vaakst vermelde oorzaken van hyperventilatie en staan eveneens bekend als boosdoeners wanneer het gaat over darmklachten. Tijdens het hyperventileren ademen we te veel lucht in en dit kan eveneens zorgen voor darmklachten en buikpijn. Daarbij komt nog dat de angst die ontstaat omwille van de symptomen van hyperventilatie, de hyperventilatie en dus ook de symptomen zoals darmklachten, zullen verergeren. Wanneer angst, stress of paniek aan de basis liggen van het probleem komen de slachtoffers vaak terecht in een vicieuze cirkel van angst, hyperventilatie en darmklachten. Het is belangrijk dat deze cirkel wordt verbroken en dat de link wordt gelegd tussen de oorzaak, angst of stress, en het gevolg, de hyperventilatie en haar symptomen.

Hyperventilatie houdt in dat we sneller en/of dieper ademen dan goed is voor ons lichaam. Tijdens het hyperventileren ademen we meer zuurstof in en meer koolzuurgas uit. Dit veroorzaakt een daling van de koolzuurgas waarden in ons bloed wat op zijn beurt zal leiden tot een stijging van de PH waarde van het bloed. Dit fenomeen veroorzaakt nog een hele reeks andere symptomen zoals pijn in de borst, hartkloppingen, kortademigheid, trillen, tintelingen rond de mond en in de handen en voeten, duizeligheid, verstrooidheid, een licht gevoel in het hoofd en pijnlijke spieren. Deze symptomen veroorzaken een angstgevoel bij het slachtoffer.

Hyperventilatie is niet gevaarlijk en niet ernstig, maar vaak gaan mensen die te kampen krijgen met chronische hyperventilatie verkeerdelijk denken dat ze leiden aan een ernstige ziekte. Chronische hyperventilatie houdt in dat er quasi constant en onopmerkzaam te snel en/of te diep wordt geademd en wordt vaak in gang gezet door een onverwerkt trauma, een stresserend leven of andere onopgeloste problemen. Ook acute hyperventilatie, de bekendste vorm van hyperventilatie waarbij het slachtoffer plots en duidelijk merkbaar te snel en/of te diep gaat ademhalen, kan darmklachten veroorzaken, maar deze staan duidelijk in verband met het inademen van te veel lucht en gaan vanzelf weer weg wanneer de hyperventilatie aanval over is.

 

Waarom gaan hyperventilatie en darmklachten vaak samen?

Hyperventilatie veroorzaakt vaak darmklachten. Deze darmklachten ontstaat omwille van de verkeerde ademhaling tijdens het hyperventileren. Wanneer iemand hyperventileert, krijgt hij/zij te veel lucht binnen en dit kan darmklachten, een opgeblazen gevoel en buikpijn veroorzaken. Het te veel aan lucht moet geëvacueerd worden. Vandaar dat hyperventilatie ook vaak winderigheid veroorzaakt en dat slachtoffers van hyperventilatie vaak zullen boeren. Hyperventilatie en de darmklachten die het gevolg zijn van de hyperventilatie zijn niet ernstig, maar wel erg vervelend.

Hyperventilatie, angst en stress gaan heel vaak samen. Hyperventilatie wordt vaak veroorzaakt door angst of stress en veroorzaakt op haar beurt extra stress en versterkt de reeds aanwezige angstgevoelens. Uit onderzoek is gebleken dat angst en stress ook een belangrijke oorzaak zijn van darmklachten. Een voorbeeld van zo’n angst - en stressgerelateerde darmprobleem is het prikkelbare darm syndroom. De darmwerking wordt verstoord door angst of stress en hierdoor ontstaan er spasmen. Mensen met het prikkelbare darm syndroom, kortweg PDS genoemd, hebben last van buikkrampen, een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of juist constipatie. 

 

De behandeling tegen hyperventilatie en de bijbehorende darmklachten

Wanneer het verband wordt gelegd tussen de darmklachten, hyperventilatie en de angst en/of stress, kan de behandeling beginnen. De angstgevoelens of de oorzaak van stress moeten worden gevonden en vervolgens aangepakt. De verkeerde ademhaling, de oorzaak van de darmklachten, kan gecorrigeerd worden door middel van ademhalingsoefeningen. Ontspanningstechnieken kunnen bijdragen tot het leren kalm blijven in stresserende situaties.

Angstremmende medicatie kan helpen de angst, oorzaak van hyperventilatie en darmklachten, te onderdrukken. Angstremmende medicatie kent echter vaak bijwerkingen. Wil men deze bijwerkingen vermijden, dan kan er gekozen worden voor een alternatieve behandeling, zoals Bachbloesem therapie.

Binnen de Bachbloesem therapie helpt de Bach bloesem mix 84 bij het overwinnen van spanningen, het oplossen van onverwerkte emoties, het leren kalm blijven en het overwinnen van angsten. Bachbloesem therapie kent geen enkele bijwerking. Wanneer de oorzaak van angst en stress wordt aangepakt en wanneer de ademhaling gecorrigeerd wordt zullen de hyperventilatie en de darmklachten na verloop van tijd verdwijnen.