Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Slachtoffers van hyperventilatie hebben vaak een uitgebreide klachtenlijst. Deze fysieke, maar soms ook mentale, klachten worden uitgelokt door een tekort aan CO2 als gevolg van een te snelle ademhaling. De slachtoffers van hyperventilatie ademen te snel en/of te diep en ademen meer zuurstof in en meer koolzuurgas, oftewel CO2, uit.

Hyperventilatie wordt meestal veroorzaakt door angst of stress. De slachtoffers gaan sneller ademen en verliezen vervolgens de controle over hun ademhaling. Door het uitademen van te veel CO2 dalen de koolzuurgaswaarden in hun bloed en zal de PH waarde van hun bloed veranderen. Het bloed wordt meer alkalisch. CO2 is een natuurlijke spierontspanner en een tekort aan dit gas veroorzaakt het samentrekken, vernauwen van de aders waardoor de zuurstoftoevoer naar de hersenen vermindert. Het tekort aan CO2 is eveneens verantwoordelijk voor de meeste symptomen van hyperventilatie. Hyperventilatie kent een acute en een chronische vorm.

 

De klachtenlijst bij acute hyperventilatie

De klachtenlijst bij acute hyperventilatie wordt dus veroorzaakt door het tekort aan CO2 als gevolg van de te snelle en/of te diepe ademhaling. De klachtenlijst bestaat uit o.a. : pijn in de borst, tintelingen rond de mond en in de handen en voeten, hartkloppingen, trillen, pijnlijke spieren, vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid, winderigheid, een opgeblazen gevoel, vaak boeren, een licht gevoel in het hoofd, verstrooidheid en kortademigheid. In het geval van acute hyperventilatie ademt het slachtoffer plots en duidelijk merkbaar te snel.

Meestal wordt acute hyperventilatie veroorzaakt door angst, paniek of stress en heeft de hyperventilatie dus een duidelijk aanwijsbare oorzaak zoals een auto – ongeval, het plots overlijden van een naaste of een andere aangrijpende gebeurtenis. Acute hyperventilatie is relatief gemakkelijk onder controle te krijgen door de ademhaling moedwillig te vertragen en door het slachtoffer te kalmeren. De ademhaling kan vertraagd worden door het in – en uitademen in een papieren zakje of door de handen komvormig te vouwen rond de neus en mond en rustig in en uit te ademen. Zo zal de ademhaling vertraagd worden en zullen de symptomen van hyperventilatie verdwijnen.

Bovenvermelde symptomen veroorzaken vaak angst bij de slachtoffers van hyperventilatie en angst ligt vaak aan de basis van de hyperventilatie aanval. Het is dus belangrijk dat het slachtoffer gerustgesteld wordt. Angst zal de hyperventilatie alleen maar verergeren. In sommige gevallen kan hyperventilatie veroorzaakt worden door een ernstige medische aandoening zoals hart – of longproblemen. Wanneer de hyperventilatie aanval gepaard gaat met pijn of bloeden, dan moet er medische hulp gecontacteerd worden. In het geval van acute hyperventilatie als gevolg van angst, paniek of stress is dit echter niet nodig. Acute hyperventilatie is niet gevaarlijk en niet ernstig.

 

De klachtenlijst bij chronische hyperventilatie

De klachtenlijst bij chronische hyperventilatie is grosso modo dezelfde als bij acute hyperventilatie. Ook in het geval van chronische hyperventilatie zal het slachtoffer de typische symptomen gewaarworden, maar zal deze niet in verband kunnen brengen met de versnelde ademhaling, aangezien deze nauwelijks op te merken is. Slachtoffers van chronische hyperventilatie ademen namelijk quasi onmerkbaar te snel en/of te diep. Vaak zijn ze zich zelfs niet eens bewust van hun verkeerde ademhaling. Net als bij acute hyperventilatie ligt angst en/of stress vaak aan de basis van de hyperventilatie.

Een onverwerkt trauma, financiële problemen, een stresserend leven of relationele problemen kunnen de verkeerde ademhaling in gang zetten. De hersenen gaan mettertijd deze verkeerde ademhaling als juist aannemen en zullen proberen deze nieuwe manier van ademhalen vol te houden. Daarom zullen slachtoffers van chronische hyperventilatie vaak geeuwen en/of zuchten. Dit is een trucje van de hersenen om extra zuurstof binnen te smokkelen en zo de verkeerde ademhaling vol te houden.

Het is dus knap lastig voor de slachtoffers van chronische hyperventilatie om hun klachtenlijst in verband te brengen met hun hyperventilatie. Vaak worden er verkeerde diagnoses gesteld en blijven mensen met chronische hyperventilatie jarenlang met hun onverklaarbare klachten rondlopen. Wanneer de juiste diagnose echter gesteld wordt, dan is de behandeling redelijk eenvoudig. Door middel van therapie, om de oorzaak van de hyperventilatie te ontdekken en deze vervolgens te behandelen en door middel van ademhalingsoefeningen en relaxatietechnieken om weer op een juiste manier te leren ademen en om rustig te leren blijven in stresserende situaties kan chronische hyperventilatie op een eenvoudige manier behandeld worden. Aangezien angst vaak aan de basis ligt van chronische hyperventilatie wordt door artsen vaak angstremmende medicatie voorgeschreven.

Om de mogelijke bijwerkingen van deze medicatie te vermijden kan er gekozen worden voor Bachbloesem therapie. De Bach bloesem mix 84 helpt angsten te overwinnen, spanningen te verminderen, kalm te blijven en onverwerkte emoties op te lossen. Voor de slachtoffers van chronische hyperventilatie is deze mix ideaal om komaf te maken met hun hyperventilatie en de bijbehorende klachtenlijst.