Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Kan hyperventilatie spierpijn veroorzaken?

Ja, hyperventilatie kan wel degelijk spierpijn veroorzaken. Spierpijn is zelfs één van de typische symptomen van hyperventilatie. Veel slachtoffers van hyperventilatie klagen over spierpijn en spierkrampen. Hyperventilatie houdt in dat er sneller en/of dieper geademd wordt dan nodig is voor het lichaam, meestal als reactie op angst of stress.

Hyperventilatie kent een acute en een chronische vorm. In het geval van acute hyperventilatie zal het slachtoffer plots en op een duidelijk waarneembare manier te snel en/of te diep gaan ademen als reactie op bijvoorbeeld een schokkende gebeurtenis of een emotionele shock. Acute hyperventilatie is een normale reactie van de mens op ‘gevaar’, de vecht – of vluchtreactie. Het lichaam heeft meer zuurstof nodig om letterlijk in staat te zijn te kunnen vechten of vluchten. Wanneer de aanval over is, zullen de symptomen, zoals spierpijn, vanzelf weer overgaan. Wanneer hyperventilatie echter een chronische vorm aanneemt, dan blijven de symptomen, zoals spierpijn, aanwezig. Bij chronische hyperventilatie ademen de slachtoffers nauwelijks waarneembaar te snel en/of te diep. Ook chronische hyperventilatie wordt vaak veroorzaakt door angst of stress.

Een onverwerkt trauma, een stresserend leven, relationele of financiële problemen kunnen bijvoorbeeld leiden tot een versnelde ademhaling. Wanneer de hersenen deze manier van ademhalen als juist gaan aannemen en er alles aan zullen doen om de verkeerde manier van ademhalen te adopteren, ontstaat chronische hyperventilatie. Ook mensen met chronische hyperventilatie zullen last hebben van spierpijn. Deze pijn gaat niet weg en de spierpijn, in combinatie met de andere symptomen van hyperventilatie, kan voor angst zorgen wanneer de slachtoffers zich niet beseffen dat hun verkeerde ademhaling aan de basis ligt van hun fysieke problemen. De angst zal de hyperventilatie alleen maar versterken en op die manier komen veel slachtoffers terecht in een vicieuze cirkel van angst en hyperventilatie.

 

Hoe komt het dat hyperventilatie spierpijn veroorzaakt?

Hyperventilatie veroorzaakt spierpijn omwille van het CO2 tekort dat ontstaat door de versnelde en/of te diepe ademhaling. Wanneer we normaal ademhalen ademen we zuurstof in en koolzuurgas, oftewel CO2, uit. Wanneer we hyperventileren zullen we meer zuurstof inademen, wat geen noemenswaardige gevolgen heeft voor ons lichaam, maar ook meer koolzuurgas uitademen. Hierdoor zullen de koolzuurgaswaarden in ons bloed dalen en de PH waarde van ons bloed stijgen. Het bloed wordt meer alkalisch. Wanneer dit veroorzaakt wordt door een verkeerde ademhaling, wordt dit fenomeen respiratoire alkalose genoemd. CO2 is een natuurlijke spierontspanner en één van de belangrijkste stimuli van onze ademhaling.

Door een tekort aan dit gas zullen de spieren samentrekken en de aders zullen vernauwen waardoor er een verminderde zuurstoftoevoer ontstaat naar de hersenen en onze andere organen. De lichaamscellen zullen eveneens melkzuur gaan produceren om de PH waarde van het bloed weer te herstellen. Dit veroorzaakt verschillende symptomen waaronder spierpijn, spierkrampen, maar ook pijn in de borst, hartkloppingen, trillen, tintelingen rond de mond en in de handen en voeten, duizeligheid, een wazig zicht, verstrooidheid en concentratieproblemen, vermoeidheid zonder duidelijk aanwijsbare reden, overdadig zweten, kortademigheid en een licht gevoel in het hoofd.

Doordat er te snel en niet op een juiste manier geademd wordt, zal er ook te veel lucht worden ‘binnengehapt’ waardoor ook winderigheid, vaak boeren, misselijkheid en een opgeblazen gevoel kunnen optreden. Hyperventilatie veroorzaakt op die manier angst en angst zal de hyperventilatie voeden. Het is dus belangrijk voor het slachtoffer dat de verkeerde ademhaling in verband gebracht wordt met de symptomen van hyperventilatie, zoals spierpijn.

 

De behandeling van hyperventilatie en haar symptomen, zoals spierpijn

Wanneer het verband gelegd wordt tussen de symptomen van hyperventilatie, zoals spierpijn, en de verkeerde manier van ademhalen, kan de behandeling beginnen. Deze behandeling is relatief eenvoudig. In het geval van chronische hyperventilatie is een thuisbehandeling vaak mogelijk. In het geval van acute hyperventilatie is een verdere behandeling niet nodig, tenzij de acute hyperventilatie vaak optreedt. De behandeling tegen chronische hyperventilatie bestaat meestal uit therapie, om de oorzaak van de hyperventilatie op te sporen en vervolgens te behandelen, ademhalingsoefeningen om weer op een correcte manier te leren ademhalen en ontspanningstechnieken die het slachtoffer de mogelijkheid zullen bieden om kalm te blijven in beangstigende of stresserende situaties.

Omdat een vaak gezien oorzaak van hyperventilatie angst is, zullen artsen vaak angstremmende medicatie voorschrijven. Aangezien dit soort medicatie vaak bijwerkingen kent kiezen sommige mensen voor andere hulpmiddelen, zonder bijwerkingen, zoals Bachbloesem therapie. Zo zal de Bach bloesem mix 84 helpen spanningen te verminderen, angsten te overwinnen, onverwerkte emoties op te lossen en kalm te blijven. Deze mix is dus ideaal voor wie met chronische hyperventilatie, veroorzaakt door angst of stress, te kampen krijgt. Wanneer de oorzaak van de chronische hyperventilatie behandeld wordt, zal de hyperventilatie en dus ook de symptomen van hyperventilatie, zoals spierpijn, mettertijd verdwijnen.