Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bach bloesem MIX 84 helpt je bij hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Wat zijn de verschijnselen van hyperventilatie ?

De verschijnselen van hyperventilatie zijn de versnelde, te diepe ademhaling en de typische symptomen van hyperventilatie. De term hyperventilatie is afgeleid van ‘hyper’, wat ‘veel’ betekent en van ‘ventilatie’, dat verwijst naar de ademhaling. Hyperventilatie duidt dus letterlijk op het te veel ademen, het over ademen van haar slachtoffers. Meestal wordt dit over ademen veroorzaakt door angst, stress of paniek, maar soms wordt de hyperventilatie in gang gezet door een ernstig, medisch probleem. Mensen met hartproblemen, longproblemen, een infectie of zware bloedingen kunnen bijvoorbeeld ook beginnen hyperventileren. Hyperventilatie is normaal gezien niet gevaarlijk en zal niet gepaard gaan met erge pijn. Is dit echter wel het geval, dan moet er medische hulp gezocht worden.

Wordt hyperventilatie echter door angst of stress veroorzaakt, dan is een medische behandeling niet noodzakelijk. Door het te snel, te diep ademhalen ademen de slachtoffers meer zuurstof in en meer zuurstof uit. Het uitademen van meer koolzuurgas dan goed is voor ons lichaam, veroorzaakt de meeste symptomen van hyperventilatie. Door het koolzuurgastekort verandert de PH waarde van het bloed. Zo wordt het bloed meer alkalisch. Slachtoffers van hyperventilatie krijgen te kampen met verschillende symptomen, als gevolg van de daling van de koolzuurgaswaarden in hun bloed. Enkele van deze symptomen zijn : pijn in de borst, tintelingen rond de mond, in de handen en in de voeten, hartkloppingen, trillen, duizeligheid, misselijkheid en verstrooidheid.

 

De verschijnselen van acute hyperventilatie

De verschijnselen van acute hyperventilatie zijn dus voornamelijk het gevolg van het koolzuurgastekort in het bloed van de slachtoffers. De symptomen van hyperventilatie zijn, in het geval van een acute hyperventilatie aanval, duidelijk te linken aan de te snelle, te diepe ademhaling. Bij acute hyperventilatie, de bekendste vorm van hyperventilatie, ademt het slachtoffer duidelijk te snel, te veel en te diep. Acute hyperventilatie is eigenlijk een normale, natuurlijke reactie van de mens op gevaar. Deze reactie wordt de vecht – of vluchtreactie genoemd en stelt ons in staat om, wanneer er gevaar dreigt of wanneer we denken dat er gevaar dreigt, letterlijk te vechten of te vluchten. We beginnen sneller te ademen om op die manier ons lichaam van extra zuurstof te voorzien en het klaar te maken voor actie. Deze snelle ademhaling houdt, zoals eerder vermeld, in dat we ook meer koolzuurgas uitademen.

Slachtoffers van acute hyperventilatie krijgen dus af te rekenen met de verschillende hyperventilatie symptomen. Acute hyperventilatie kan gecontroleerd worden door het verlies van CO2 te beperken en de opname van CO2 te stimuleren. De bekendste manier om dit te bekomen is wellicht het in – en uitademen in een papieren zakje. Op die manier zal de ademhaling vertragen en zal het CO2 tekort aangevuld worden. Men kan echter evengoed de handen komvormig om de neus en mond houden. Dit zal hetzelfde effect hebben. Door in te ademen door één neusgat en uit te ademen door de mond, zal de ademhaling eveneens vertragen. Het is belangrijk dat het slachtoffer van acute hyperventilatie kalm blijft en zijn/haar ademhaling weer onder controle krijgt.

 

De verschijnselen van chronische hyperventilatie

De verschijnselen van chronische hyperventilatie zijn de duidelijk aanwezige symptomen van hyperventilatie en de quasi onmerkbare versnelde ademhaling. Slachtoffers van chronische hyperventilatie ademen ook te snel en/of te diep en hebben, als gevolg hiervan, ook lagere koolzuurgaswaarden in hun bloed. Omwille van het CO2 tekort hebben ook zij last van de symptomen van hyperventilatie. Ze kunnen de hartkloppingen, pijn in de borst, de vermoeidheid en de tintelingen die ze bijvoorbeeld voelen vaak niet thuisbrengen en denken bijgevolg soms dat ze ernstig ziek zijn.

Slachtoffers van chronische hyperventilatie blijven soms jaren rondlopen met hun onverklaarbare klachten en sommige onder hen komen zelfs terecht in een depressie. Wanneer de juiste diagnose van chronische hyperventilatie wordt gesteld, dan is de behandeling vrij eenvoudig. Door middel van ademhalingsoefeningen om de ademhaling te normaliseren, psychotherapie om de oorzaak van de chronische hyperventilatie aan te pakken en ontspanningsoefeningen om beter te leren omgaan met angst en stress verdwijnen de verschijnselen van chronische hyperventilatie bij veel slachtoffers.